11.4 C
București
vineri, 19 aprilie 2024 - 11:53
No menu items!

Certificate de moștenitor false. Doi notari și alte 10 persoane, trimise în judecată de DNA

spot_img

Douăsprezece persoane, printre care și doi notari, sunt acuzate de procurorii DNA că au eliberat, timp de 7 ani, certificate de moștenitor false și acte de proprietate, pentru a revendica și vinde imobile din București și Ifov.

Conform DNA, notarii Ştefan-Călin Mocanu și Lidia Simona Seceleanu ar fi ajutat mai multe persoane să obțină, în perioada 2016-2023, certificate de moştenitor, precum şi a altor acte care atestau în fals dreptul de proprietate asupra unor imobile aflate pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţului Ilfov, imobile nerevendicate ori care au aparţinut unor persoane fără moştenitori.

”După obţinerea documentelor respective, imobilele erau vândute la preţul pieţei. Concret, în contextul menţionat mai sus, notarii publici Seceleanu Lidia Simona şi Mocanu Ştefan – Călin, la instigarea şi cu complicitatea unora dintre ceilalţi inculpaţi ar fi eliberat în mod nelegal 11 certificate şi suplimente la certificatele de moştenitor care ar fi fost atestat în fals faptul că beneficiarii acestora ar fi fost singurii moştenitori ai unor bunuri mobile şi imobile”, a transmis DNA, într-un comunicat de presă.

Mai mult, procurorii susțin că astfel s-au reintrodus ilegal în circuitul civil două terenuri în suprafaţă totală de 15.000 mp (evaluate la 1.792.500 euro) situate în localitatea Dobroeşti, judeţul Ilfov, în folosul a cinci persoane, printre care şi trei dintre cei 10 inculpaţi trimişi în judecată.

Prejudiciul produs în acest mod Primăriei Municipiului Bucureşti, Primăriei Comunei Dobroeşti şi unei organizaţii religioase se ridică la suma de peste 2.600.000 de euro.

M. Nedelcu