10.4 C
București
marți, 23 aprilie 2024 - 15:13
No menu items!

Cercetătorii s-au sucit. Omicron, la fel de sever ca variantele anterioare ale COVID

spot_img

Varianta Omicron a virusului SARS-CoV2 este la fel de severă ca variantele anterioare şi la fel de contagios, potrivit unui studio de amploare realizat în Statele Unite.

„Am constatat că riscurile de spitalizare și mortalitate au fost aproape identice”, au declarat patru oameni de știință citați de Reuters.

Aceștia au realizat studiul pe baza datelor de la 130.000 de pacienți COVID din ultimii doi ani, perioadă în care diferitele variante ale coronavirusului au dominat lumea.

Studiul, aflat în curs de evaluare la Nature Portfolio și postat pe Research Square, include date demografice, rata de vaccinare și indicele de comorbiditate Charlson, care prezice riscul de deces în decurs de un an de la spitalizare pentru pacienții cu anumite probleme de sănătate.

Cercetările de până acum, care au presupus că varianta Omicron este mai puțin severă, au fost făcute în mai multe ţări, inclusiv în Africa de Sud, Scoția, Anglia și Canada, au declarat oamenii de știință de la Massachusetts General Hospital, Minerva University și Harvard Medical School.

                                                                                                                  Adina Silav