11.4 C
București
vineri, 19 aprilie 2024 - 12:23
No menu items!

Celine Dion se luptă cu pierderea controlului muscular

spot_img

Într-o actualizare sfâșietoare, senzația muzicală mondială Celine Dion, în vârstă de 55 de ani, continuă lupta curajoasă împotriva sindromului „stiff-person”( Sindromul Persoanei Rigide), o tulburare neurologică rară care i-a afectat acum capacitatea de a controla anumite mișcări musculare. Dezvăluirea dureroasă vine de la sora ei, Claudette Dion, care face lumină în ceea ce privește lupta continuă a cântăreței laureate cu Grammy pentru sănătate.

Claudette Dion a împărtășit cu 7 Jours: „Ea nu are control asupra mușchilor ei. Ceea ce îmi frânge inima este că ea a fost întotdeauna disciplinată. Întotdeauna a muncit din greu. Mama noastră i-a spus mereu: „O vei face bine, o vei face cum trebuie”.”

Vestea survine la un an după ce Celine Dion a dezvăluit pentru prima dată diagnosticul ei cu sindromul de persoană rigidă, o afecțiune marcată de spasme musculare dureroase și rigiditate. În ciuda rezistenței sale, tulburarea a progresat acum, împiedicând capacitatea artistei de a comanda anumite mișcări ale corpului.

În luna mai,  superstarul internațional a fost nevoit să își anuleze turneul mondial Courage World Tour din cauza efectelor debilitante ale acestei tulburări neurologice. Cerându-și scuze fanilor ei pe Instagram, ea a scris: „Lucrez din greu pentru a-mi recăpăta puterea, dar turneele pot fi foarte dificile chiar și atunci când ești 100%. Nu este corect față de voi să tot amânăm spectacolele și, chiar dacă mi se rupe inima, este mai bine să anulăm totul acum, până când voi fi cu adevărat pregătită să mă întorc din nou pe scenă”, informează E News.

Claudette Dion a dezvăluit că sora lui Celine, Linda, i-a oferit sprijin în  Las Vegas, unde cântăreața primește îngrijiri de specialitate din partea unor medici care cunosc bine sindromul de persoană rigidă.

În ciuda provocărilor, Celine Dion și-a găsit recent consolarea în petrecerea timpului de calitate cu familia ei. Ea a fost văzută alături de fiul ei René-Charles, în vârstă de 22 de ani, și de gemenii Nelson și Eddy, în vârstă de 13 ani, pe care îi împarte cu regretatul ei soț René Angélil. Familia a participat la un meci de hochei pe 30 octombrie, asistând la meciul dintre Montreal Canadiens și Vegas Golden Knights.

Foto Celin Dion, meci hockey- Chante France
Foto Celin Dion, meci hockey- Chante France

Într-un moment emoționant filmat, Celine și-a exprimat recunoștința față de antrenorul Martin St. Louis, spunând: „Este o onoare să vă cunosc. A fost o noapte incredibilă”.

În timp ce îndrăgita cântăreață traversează acest capitol dificil, fanii și susținătorii ei își extind sprijinul și speranța pentru o eventuală revenire a ei pe scenă. Călătoria, oricât de nesigură, prezintă puterea și determinarea lui Celine Dion în fața adversității.

 

Amalia-Alessandra