10.8 C
București
sâmbătă, 16 octombrie 2021 - 17:46

Celebrul alpinist Zsolt Torok a fost găsit mort în munții Făgăraș

spot_img

Veste extrem de tristă pentru toți cei care iubesc muntele. Celebrul alpinist Zsolt Torok a fost găsit mort în munții Făgăraș. 

 Zsolt Torok, unul dintre cei mai titrați alpinști a fost găsit în această dimineață în zona vârfului Negoiu de un grup de prieteni care plecaseră în căutarea lui. Alpinistul ar fi trebuit să să se întâlnească cu ei în data de 14 august. Pentru că nu au avut niciun semn de la el, în această dimineață au plecat în căutarea lui. I-au găsit bagajul la refugiul Călțun, moment în care au dat alarma. 

Salvamontiștii din Argeș și Sibiu s-au mobilizat și au început căutările. Din păcate cel mai negru scenariu s-a adeverit. Zsolt Torok a fost găsit cu ajutorul unei camere de termoviziune a unui elicopter, din nefericire mort. 

Zsolt Torok a căzut într-o râpă la peste 2000 de m altitudine, în apropiere de Muchia Fierăstrău – un traseu de alpinism cu grad ridicat de dificultate, potrivit stirileprotv.ro.

Îndurerat de tragedie a fost și ministrul interimar al Afacerilor Interne, Mihai Fifor, prieten de mult timp cu Zsolt Torok. 

„Rămas bun, prieten drag…Dumnezeu să te odihnească în pace!”, a fost mesajul lui Mihai Fifor postat pe pagina de Facebook. 

Torok era considerat unul dintre cei mai experimentaţi alpinişti tehnici din România. El şi alpinistul Vlad Căpușan au fost primii care au ajuns în 2016 pe vârful Saldim din Himalaya, iar în 2017,  a fost surprins de avalanşa în Himalaya în timp ce încerca să ajungă pe Vârful Pumori. Un an mai târziu a reuşit.

Zsolt Torok avea doar 46 de ani,