17.2 C
București
duminică, 26 mai 2024 - 8:56
No menu items!

Cele 3 mari surse de infectare cu coronavirus, conform unui medic care a discutat cu pacienții săi

spot_img

Principalele surse de infectare cu coronavirus sunt transportul în comun, petrecerile, mai ales ale adolescenților, și fabricile în care nu se respectă măsurile de protecție. Este concluzia medicului Cristian Oancea, managerul spitalului Victor Babeș din Timișoara, care susține că a făcut această statistică după ce a stat de vorbă cu toți pacienții care au ajuns la unitatea medicală în care lucrează.

Ignorarea acestor măsuri, în special în ultima perioadă, de către adolescenți, care au transmis acest virus în mediul familial, cei mai afectați fiind vârstnicii. Aceste 3 mari categorii le-am depistat din anamneza cu pacienții”, a spus Oancea, conform digi24.ro.

Am avut, cel puțin la noi în zonă, multe petreceri, cu reguli care nu se respectau, și cred că ignorarea acestor măsuri și iresponsabilitatea, în special a adolescenților, ne duc în punctul în care suntem. Cert este că în curând, dacă nu vom fi solidari și dacă nu vom fi responsabili, o să ajungem să tratăm oamenii în ambulanță, pentru că nu mai avem unde să-i punem”, a adăugat el.

Medicul spune că, după intrarea în vigoare a noilor restricții, în această noapte, speră ca în 2 săptămâni numărul cazurilor de COVID-19 să ajungă la un platou și apoi să înceapă să scadă.