7.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024 - 3:33
No menu items!

Cel mai mare secret al McDonald’s: cartofi prăjiți cu agenți antispumare, coloranți și conservanți

spot_img

McDonald’s a lansat anul trecut o campanie de transparenţă, menită să aducă o imagine mai sănătoasă restaurantului fast-food, însă aceasta s-a întors împotriva companiei, scrie bleepit.org.

Din dorinţa de a-şi „deschide” bucătăria către consumatori, McDonald’s a publicat lista ingredientelor pentru celebrii săi cartofi prăjiţi. În loc de trei ingrediente, cartofi, ulei şi sare, cartofii de la McDonald’sconţin nu mai puţin de 17 ingrediente.

Printre acestea se numără – potrivit sursei citate – opt tipuri de ulei, dar şi arome naturale, coloranţi, conservanţi şi agenţi antispumare. În plus, după ce sunt tăiaţi, cartofilor le sunt eliminate zaharurile naturale, care le pot da o altă culoare la prăjire. Apoi, cartofii sunt coloraţi artificial, procesaţi pentru a elimina umezeala în exces, după care sunt pre-prăjiţi timp de 45-60 de secunde şi apoi congelaţi.

„La prima vedere, multe dintre cele 17 ingrediente sunt periculoase pentru sănătatea oamenilor. Câţi oameni ştiu oare de aceste ingredinte? Mulţumim pentru transparenţă, McDonald’s!”, conchide bleepit.org.

R.D.