7.8 C
București
luni, 4 martie 2024 - 0:03
No menu items!

Cea mai recentă atracție în Tokyo: toaletele publice transparente

spot_img

Unul dintre cele mai populare cartiere din Tokyo a adăugat recent câteva noi atracții neobișnuite: toaletele publice transparente, scrie presa internațională. Proiectate de Shigeru Ban Architects, cele două noi seturi de toalete transaparente au fost instalate în Shibuya, centrul agitat al orașului, renumit pentru trecerea de pietoni ocupată.

Deși toaletele arată riscant, acestea sunt de fapt parte dintr-un proiect inovator care vizează schimbarea percepțiilor oamenilor asupra toaletelor publice, transmite CNN.

Proiectate de Shigeru Ban Architects, o firmă de arhitectură câștigătoare a premiului Pritzker, cele două noi seturi de toalete transparente au fost instalate în două parcuri Shibuya – Parcul Yoyogi Fukamachi și Parcul comunitar Haru-no-Ogawa.

„Există două lucruri de care ne preocupăm când intrăm într-o toaletă publică, în special cele situate într-un parc”, se arată într-o declarație de pe site-ul oficial al proiectului, Tokyotoilet.jp. „Primul este curățenia, iar al doilea este dacă cineva este înăuntru.”
Designul Shigeru Ban Architects abordează aceste două preocupări, oferind o toaletă cu pereți de sticlă care – la început – permite publicului să vadă în interior. Dar, odată ce un utilizator intră în toaletă și încuie ușa, pereții „se opun” pentru a oferi intimitate.
„Acest lucru permite utilizatorilor să verifice curățenia și dacă cineva folosește toaleta din exterior”, se arată în comunicat. „Noaptea, instalația luminează parcul ca un felinar frumos.”

Cum e să folosești toaleta transparentă?

Echipa CNN Travel a vizitat Parcul comunitar Haru-no-Ogawa săptămâna aceasta, când un flux constant de vizitatori facea fotografii cu noua atracție.
Toaletele erau impresionant de curate, un amestec de alb strălucitor și crom.

O parte din fior este că, odată înăuntru, nu poți spune dacă sticla este înghețată sau nu. Pereții dintre compartimente au oglinzi instalate, adăugând senzația ciudată de a fi expus. Acest lucru înseamnă că este incredibil de important să vă amintiți să asigurați blocarea ușii, care este amplasată mult sub mâner.
În timpul vizitei CNN, cineva a uitat, într-adevăr, să blocheze ușa, stârnind râsul printre cei de afară.