17.2 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024 - 4:25
No menu items!

Cea mai mare tranzacție din istoria IT. Ce cumpără DELL cu 53 de miliarde de dolari

spot_img

Dell ar putea anunţa luni cea mai mare preluare din istoria sectorului tehnologic, după ce producătorul privat de PC-uri a convenit preluarea companiei de stocare a datelor EMC pentru peste 53 de miliarde de dolari, potrivit unor surse citate de “Financial Times”.

EMC a acceptat o ofertă de 33 de dolari pe acţiune, care include o componentă de 27 de dolari în numerar pentru acţiunile EMC, iar restul sub formă de instrumente financiare evaluate în funcţie de valoarea VMware, producătorul de software pentru centre de date pe care EMC îl controlează.

În cadrul acordului, EMC are la dispoziţie 60 de zile pentru a căuta o ofertă mai bună din partea altor potenţiali cumpărători, au precizat sursele citate.

Prevederea este o măsură preventivă pentru a evita o confruntare publică cu compania de investiţii Elliott Management, care deţine o participaţie importantă la EMC.

Dacă va fi finalizată, tranzacţia ar reprezenta a doua preluare majoră făcută de Michael Dell, unul dintre pionierii industriei PC, în numai doi ani.

Michael Dell a preluat compania Dell în urmă cu doi ani, împreună cu fondul Silver Lake, pentru 25 de miliarde de dolari, iar producătorul de PC-uri a fost retras de la bursă, pentru a câştiga timp pentru restructurare.

Operaţiunile EMC de stocare a datelor vor completa portofoliul Dell care include servere, servicii IT şi PC-uri, compania încercând să se poziţioneze mai bine în raport cu companii mai puternice precum IBM şi Hewlett-Packard.

Dell negociază cu mai multe bănci asigurarea unei finanţări de 40 de miliarde de dolari pentru achiziţia EMC, au mai explicat aceleași surse.