29.5 C
București
miercuri, 6 iulie 2022 - 0:16
No menu items!

Ce urmează: Anastase sau Gorghiu?

spot_img

Președintele PNL, premierul Nicolae Ciucă, i-a uitat numele Alinei Gorghiu pe care a numit-o „Roberta Anastase” în discursul susținut la evenimentul festiv al partidului, organizat cu ocazia împlinirii a 147 de ani de la înființare. Roberta Anastase nu a fost niciodată președinte al PNL, ca Alina Gorghiu, și nici nu mai este în prim-planul scenei politice, de câțiva ani.

Confuzia făcută de șeful PNL ar putea avea o explicație într-o posibilă revenire a Robertei Anastase, având în vedere acțiunile controversate pe care coaliția de guvernare le face în domeniul economic. Rămâne speranța că poziția pe care ar putea să ocupe Anastase în viitorul apropiat nu o va pune în postura de a număra ceva.

„Nu închei înainte de a le mulţumi celor patru preşedinţi ai PNL prezenţi aci în sală. Cred că nu greşesc: domnul Valeriu Stoica, domnul Crin Antonescu, domnul Vasile Blaga şi, desigur, doamna Roberta Anastase”, a spus Ciucă de pe scena evenimentului, uitându-se către Alina Gorghiu. 

La murmurele dezaprobatoare din sală, Ciucă a răspuns cu „scuze, scuze, scuze…”. Nu a revenit, însă, cu numele corect: Alina Gorghiu și a trecut mai departe. 

Alina Gorghiu a fost președintele PNL în perioada 2014-2016, în timp ce Roberta Anastase nu a ocupat niciodată această funcție.

Ioana THEODORU