1 C
București
miercuri, 26 ianuarie 2022 - 21:52
No menu items!

Ce spune cafeaua pe care o consumi despre tine?

spot_img

Tipul de cafea pe care o bea o persoană îi poate reflecta personalitatea, potrivit unei noi cercetări realizate de clinica psihologului dr. Ramani Durvasula și publicată de Daily Mail.

În cadrul studiului au fost puși sub observație 1.000 de băutori de cafea, fiind evaluate numeroase stiluri comune de personalitate și trăsături psihologice precum introversiunea și extraversiunea, răbdarea, perfecționismul, atenția, sensibilitatea sau timiditatea. Astfel, au fost descoperite caracteristici comune la persoanele cărora le place și consumă același tip de cafea.

Potrivit cercetării, persoanele care preferă cappuccino au înclinația de a fi posesive și stăpâne pe situație, în timp ce persoanele care consumă caffe latte preferă să le facă pe plac altora, fiind gata să-i ajute oricând și având tendința de a fi nervoși.

Băutorii de cafea neagră sunt persoane cinstite și directe cărora le place ca lucrurile să fie simple, uneori fiind tăcuți și indiferenți.

Cei care consumă cafea solubilă au tendința de a amâna sau de a ignora lucrurile.

Acele persoane care consumă băuturi dulci, cum ar fi caffe frappe sunt “îndrăznețe din punct de vedere social” și considerate a fi “copii mari” care au păstrat papilele gustative și sensibilitatea unui copil. Au o “inimă tânără”, dar au tendința de a nu face întotdeauna alegeri sănătoase.

Consumatorii de cafea decofeinizată au tendința de a fi mai obsedați de control și de detalii.

Studiul a fost relatat pe larg în cartea doctorului Durvasula, intitulată “You are what you eat: Change your food attitude, change your life”  (“Ești ceea ce mănânci: Îți schimbi atitudinea față de mâncare, îți schimbi viața” – n.r.).

Daniela Marinescu