15.7 C
București
joi, 23 mai 2024 - 8:57
No menu items!

Ce spun politicienii despre rocada Morar – Kovesi

spot_img

Liderii USL nu văd cu ochi buni rocada Kovesi – Morar, apreciind că această procedură este un pic ciudată.  Nu de aceeași părere este europarlamentarul PDL, Cristian Preda, care apreciază  această rocadă drept o soluție inteligentă.

Ponta și Antonescu nu agreează ideea ca Laura Codruța Kovesi, fostul procuror general al României, să preia conducerea DNA, iar șeful Direcției Naționale Anticorupție, Daniel Morar, să treacă în fruntea Parchetului General.

Ponta: O procedură un pic ciudată. Sunt şi alţi procurori buni în România

Șeful PSD Victor Ponta susține că rocada Kovesi-Morar reflectă o procedură un pic ciudată şi este convins că cei doi nu sunt de neînlocuit, în România fiind şi alţi procurori buni. „Sunt convins că mai sunt şi alţi procurori buni, cei doi nu sunt de neînlocuit”, a declarat Ponta. El a reamintit că ministrul Justiţiei, Mona Pivniceru, va propune, miercuri, anumite persoane pentru conducerea Parchetului General şi a DNA.

Antonescu: Ar fi scandalos şi inacceptabil ca Guvernul să propună o rocadă Kovesi – Morar

În același ton cu Ponta, Crin Antonescu, liderul PNL,  a apreciat că ar fi inacceptabil şi scandalos ca Guvernul şi ministrul Justiţiei să propună o rocadă între Laura Codruţa Kovesi şi Daniel Morar la DNA şi Parchetul General, precizând că aceasta ar fi dorinţa preşedintelui Traian Băsescu. „Decizia este exclusiv a ministrului Justiţiei, înţelegerea a fost foarte clară, şi angajamentul nostru şi al domnului Ponta ca premier şi al meu faţă de Mona Pivniceru a fost că toate deciziile care îi revin în calitatea de ministru al Justiţiei, nu vor fi cu nimic, dar cu nimic, nici măcar cu o recomandare sau o sugestie influenţate de către noi sau partidele noastre”, a susţinut liderul PNL. Cât despre rocada între Kovesi şi Morar, preşedintele Senatului a afirmat că nu are cunoştinţă de vreo sugestie în acest sens din partea oficialilor europeni făcută premierului  Ponta. Antonescu a subliniat că ar fi inacceptabil ca cineva să facă o înţelegere, o negociere, pe acest subiect, cu preşedintele Băsescu.

Cristian Preda: Rocada Kovesi – Morar, scandalos pentru Crin, bun pentru UE

Liderul PDL Cristian Preda  afirmă că rocada Morar-Kovesi la conducerea Parchetului General şi DNA ar fi o soluţie inteligentă şi o confirmare a evaluării oficialilor UE, el răspunzându-i astfel liderului PNL Crin Antonescu, care a calificat-o drept  scandaloasă.   „Rocada Morar-Kovesi ar fi o soluţie inteligentă. Nu ştiu dacă se va realiza, dar – în principiu – ar fi o confirmare de la Bucureşti a evaluării făcute de oficialii de la Bruxelles. Reamintesc că, în ultimii ani, în rapoartele MCV instituţiile conduse de cei doi au fost singurele apreciate şi încurajate să meargă înainte”, scrie, scrie democrat liberalul pe blogul său.  Ce e bun în Uniune e prost pentru Antonescu.  Marşul anti-european al PNL continuă, susține Preda.