24.8 C
București
miercuri, 22 mai 2024 - 20:06
No menu items!

Ce spun Cristian Popescu Piedone și Nicușor Dan despre retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei

spot_img

Atât primarul general în funcție, Nicușor Dan, cât și contracandidatul său, primarul sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, consideră că un alt candidat al alianței PSD-PNL desemnat acum, nu are șanse și nici timp să mai urce în procente.

Nicușor Dan a declarat la Digi 24 că orice nou candidat ar intra acum în cursă are șanse mici, doarece lupta s-a polarizat deja între el și Popescu Piedone. Despre o retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul general crede că ar fi „un lucru neserios”.

”În mod evident este ceva neserios, pentru moment eu nu am informaţia oficială că domnul Cîrstoiu este retras însă, în orice caz, această delimitare pe care au avut-o ambele partide faţă de candidatul propus în urmă cu o lună este ceva neserios. Oricine îşi dă seama cât de complicat este oraşul ăsta, cu probleme care vin din trecut, nerezolvate, lipsă de investiţii şi este o misiune foarte grea pentru oricine, oricâte competenţe manageriale ar avea, să facă un proiect pentru Bucureşti în 7 săptămâni”, a spus primarul Capitalei.

Nicușor Dan a mai adăugat că lupta s-a polarizat între Popescu piedone și el, care sunt cotați în sondaje fiecare cu câte 40, 40 și ceva de procente, astfel că ar fi greu ca un candidat nou să ajungă la semenea procente într-un timp scurt.

Și Cristian Popescu Piedone este convins că un alt candidat impus de alianța PSD – PNL la Primăria Capitalei nu are nicio șansă. Popescu Piedone spune că nu mai face alianțe cu nimeni.

„Alianțele pentru mine sunt închise. Am solicitat aceste alianțe la începutul candidaturii mele. Dacă se vor alia în spatele meu, sunt bineveniți. Fiecare cu bucătăria lui, mi-am făcut lecția de la început alături de partidul meu mic – PPUSL. Punând un ou sub o cloșcă, ei schimbându-l astăzi, nu mai are timp să iasă nici puiul și a murit și cloșca. Cetățenii nu mai pot fi mințiți”, a spus Piedone la un eveniment în care se dezbat probleme de mediu.

Liderii alianței PSD-PNL s-au reunit, luni, în ședință pentru a decide dacă îl mai susțin sau nu pe medicul Cătălin Cîrstoiu drept candidat comun la Primăria Capitalei. De la ședință lipsește tocmai Cătălin Cîrstoiu. 

M. Nedelcu