20.8 C
București
miercuri, 22 mai 2024 - 21:39
No menu items!

Rareș Bogdan despre candidatul la Primăria Capitalei: E nevoie să avem mintea la noi

spot_img

Coaliția de guvernare ia o decizie, luni, în privința candidatului comun pentru Primăria Capitalei. Liderii PSD și PNL decid dacă îl vor păstra pe medicul Cătălin Cîrstoiu, în ciuda acuzațiilor de incompatibilitate, sau vor alege alt candidat. Luni, 22 aprilie, era programată depunerea candidaturii lui Cîrstoiu, la Biroul Electoral Central.

Conform unor surse politice, PSD ar fi vrut să îl susțină pe candidatul PUSL, Cristian Popescu Piedone, care are șanse reale să îl învingă pe Nicușor Dan. liberalii nu suhnt însă dispuși, astfel că iau în calucl inclusiv susținerea propriului candidat, fără PSD, dar asta ar însemna să nu mai funcționeze coaliția.

Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat luni, înainte de şedinţa coaliţiei, că dacă vor să mai funcţioneze coaliţia, crede că e nevoie să aibă mintea la ei şi să vină cu candidat unic, pentru că, dacă merg cu candidat separat, dinamitează şansele lui George Tuţă şi Rareş Hopincă, candidaţii comuni ai celor două partide la sectoarele 1 şi 2. ”Dacă vrem să mai funcţioneze coaliţia, cred că e nevoie să avem mintea la noi şi să venim cu candidat unic. Dacă mergem cu candidat separat, dinamităm şansele lui George Tuţă şi a lui Rareş Hopincă. E o situaţie grea, dar trebuie să ieşim astăzi cu o soluţie finală”, a mai spus liberalul.

Cătălin Cîrstoiu, care este vizat de acuzaţii de incompatibilitate, a anunţat că nu se retrage, dar că mandatul său este pe masa coaliţiei. Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, susţine în continuare ideea candidatului comun, dar vrea un candidat membru de partid, considerând că ”perioada de independenţă a apus”.

”Domnul Cîrstoiu nu e un criminal, iertaţi-mă! Înţeleg campania… dom-le, e un medic de excepţie e un decan la UMF, un om care şi-a clădit profesional tot ce se poate, este solicitat şi în România şi în străinătate pentru operaţii şi nu face operaţii simple. Haideţi să fim corecţi!”, a declarat Ciolacu.
 
M. Nedelcu