12.2 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 12:50
No menu items!

Ce nereguli a găsit Inspecția Judiciară la DIICOT

spot_img

Inspecţia Judiciară a constatat nereguli privind durata de soluţionare a unor dosare de macrocriminalitate economică

DIICOT Sigla_SZ

CSM a analizat raportul inspectorilor judiciari privind activitatea structurii DIICOT în perioada în care aceasta a fost condusă de Alina Bica. Memebrii CSM și-au însușit raportul, care a relevat deficiențe pe dosarele de macrocriminalitate. Recomandările inspectrorilor au fost ca neregulile să fie remediate în următoarele 6 luni.

Inspecţia s-a referit la controlul efectiv efectuat de procurorii şefi pe dosare, la dosarele întârziate, fără a fi tergiversate de procurori neapărat, aflate în special în lucru la serviciul de macrocriminalitate economico-financiară, dosare mai vechi de un an şi toate celelalte mai vechi de cinci ani.

Daniel Horodniceanu, procuror șef DIICOT

Întrebat dacă aceste probleme au fost lăsate „moştenire” de fostul şef al Direcţiei, Alina Bica, actualul procuror-şef a spus că „probleme nu sunt neapărat din perioada doamnei Bica, ci sunt și din urmă”.

Referitor la anchetatorii DIICOT care sunt vizaţi de dosare penale ale altor parchete, Horodniceanu a spus că „secţia pentru procurori urmează să decidă dacă este cazul luării vreunei măsuri disciplinare faţă de procurori”.