10 C
București
vineri, 22 octombrie 2021 - 7:45

Ce mesaj apare pe rachetele americane trimise în Siria

spot_img

Pe rețelele de socializare au apărut fotografii ale rachetelor ce urmează să fie lansate de soldații americani în Siria și pe care scrie: “From Paris, with love” – din Paris, cu dragoste.

În fotografiile apărute, se pare că mesajul este scris pe rachete Hellfire și pe bombe JDAM, de către membri ai armatei americane, într-un act de solidaritate pentru cei afectați de atacurile de la Paris.

Armata americană a făcut o tradiție din a lăsa mesaje scrise celor cărora le sunt adresate rachetele lor, încă din Al Doilea Război Mondial.

SUA se pregătește să lanseze raiduri asupra cartierelelor generale ale ISIS din Siria și Irak, deși ținta exactă nu este știută.

Președintele francez Francoise Hollande a declarat că atentatele au fost “o declarație de război”, iar francezii au lansat duminică noapte 20 de rachete către locațiile ISIS din Raqqa, Siria.

Ministrul de externe francez Laurent Fabius a declarat ca Franța are “legitimitatea” să acționeze împotriva ISIS după ce s-a întâmplat vineri, în Paris