1 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021 - 12:06
No menu items!

Ce măsuri știe să ia noul prefect al Capitalei: Intensificarea controalelor după ora 20.00

spot_img

Prefectura Capitalei a anunțat că numărul polițiștilor și jandarmilor care fac controale pentru respectarea măsurilor anti-COVID va fi suplimentat în București, iar verificările vor fi intensificate în special după ora 20.00, începând de miercuri seară, pentru cel puțin o lună.

Prefectul Alexandra Georgiana Vacaru a dispus, astăzi, într-o ședință cu reprezentanții Poliției Capitalei, ai Poliției Locale și ai Jandarmeriei, intensificarea controalelor în București, pentru asigurarea respectării regulilor impuse de starea de alertă.

“Prefectul Capitalei a dat dispoziții clare în legătură cu suplimentarea numărului de persoane din cadrul Poliției Capitalei, Poliției Locale București și Jandarmeriei. În mod special, controalele realizate de oamenii legii vor viza activitățile derulate după ora 20.00, pe tot teritoriul municipiului București, pentru cel puțin o lună, începând din această seară”, a transmis Prefectura Capitalei.

Astfel, vor fi organizate filtre permanente de verificare, formate din echipe mixte, polițiști, polițiști locali și jandarmi. Acestea se vor afla pe principalele artere, pentru controalele de noapte, după ora 20.00 până dimineața.

Verificarea pe teren a respectării normelor de către cetățeni și operatorii economici se va face intensiv, echipele de control fiind însoțite și de prefectul Capitalei și subprefecți.

Incidența cazurilor COVID-19 în București a ajuns miercuri la 16,51, față de 16,44 la mia de locuitori cu o zi în urmă.

                                                                                                                  Adina Silav