14.1 C
București
duminică, 26 mai 2024 - 8:31
No menu items!

Ce le trebuie investitorilor pentru a veni în România

spot_img

Investitorii străini care ar vrea să vină în România vor o legislaţie predictibilă, reformarea sistemului de achiziţii publice şi stabilirea zonelor de interes pentru investiţii, a declarat joi premierul Victor Ponta, la Bucharest Forum 2012.
El a mai spus că e necesar ca toate marile forţe politice să-şi asume cota de impozitare de 16% şi schimbarea sistemului de achiziţii publice  care a distorsionat mereu competiţia reală pentru că, în bătălia pentru achiziţii publice diferenţa s-a făcut nu pe criterii de competitivitate, ci pe criterii subiective şi chiar politice.

De asemenea, a adăugat primul-ministru este necesară o abordare foarte clară asupra priorităţilor şi asupra zonelor în care Guvernul consideră că investiţiile trebuie sprijinite.

Victor Ponta s-a referit şi la compania energetică Hidroelectrica, aflată în insolvenţă, afirmând că bătălia în cazul acesteia a fost una simbolică.

“Nu mă ascund în a recunoaşte că bătălia de la Hidroelectrica a fost simbolică: poate statul român să se bată cu adevărat atunci când interesele sale legitime şi naţionale sunt grav puse în pericol. Poate statul român să asigure marii jucători care au venit şi vin pe piaţa românească şi mă întreba cineva dacă anul viitor sunt optimist referitor la investiţiile străine şi pomeneam că o singură asociere – cea între Exxon şi OMV – anul viitor va investi un miliard de euro într-un singur proiect”, a spus premierul.

El a mai spus că un management semiprivat la compania energetică Oltenia a determinat trecerea de la pierderi la profit în câteva luni.