1 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021 - 12:35
No menu items!

Ce le-a spus Klaus Iohannis miniștrilor Cabinetului Ciucă

spot_img

Premierul Nicolae Ciucă și miniștrii Cabinetului său au depus jurământul, joi, la Palatul Cotroceni, în cadrul ceremoniei de învestire organizată de Administrația Prezidențială. La finalul ceremoniei, președintele Klaus Iohannis a transmis noului Guvern că, pentru a depăși situațiile critice cu care se confruntă România, este nevoie de un Executiv puternic, bine condus. “Acum avem acest Guvern”, a spus Iohannis. 

“Vă felicit. Criza politică s-a terminat. Dar celelalte crize nu. Și nici problemele nu au dispărut. Pandemia nu s-a terminat. Criza energetică nu s-a terminat, capătă noi forme.

Bugetul va trebui rectificat. Bugetul 2022 va trebui pregătit și votat. Oamenii așteaptă plata salariilor și a pensiilor la timp. Pentru toate acestea e nevoie de un guvern solid, cu o majoritate consistentă în Parlament. Și acum există acest guvern.

Dar nu numai probleme ne așteaptă. Sunt multe oportunități. PNRR se cere implementat, sunt mulți bani ce trebuie investiți în beneficiul românilor. Toată lumea vrea măsuri pentru creștere economică, a salariilor și pensiilor, pentru investiții, autostrăzi, drumuri, spitale, școli și multe altele. Și pentru toate acestea, pentru a fructifica oportunitățile, e nevoie de un guvern puternic, bine condus. Acum avem acest guvern.

Nu a fost simplu. Cred că nu-și imaginează nimeni că a fost simplu ca într-o coaliție să vină împreună partide care până mai ieri s-au luptat unul împotriva celuilalt. A fost nevoie să se treacă peste multe orgolii, și mai mari, și mai mici, pentru a ajunge la votul de încredere de azi. Așteptările sunt mari. Românii așteaptă să vă apucați de rezolvat problemele. Lumea s-a săturat de crize, de promisiuni. Oamenii vor să vadă fapte, rezultate. Vă invit să le livrați”, a transmis Klaus Iohannis.

Raluca Dan