22.4 C
București
duminică, 1 octombrie 2023 - 11:28
No menu items!

Ce face ministrul Agriculturii înainte să meargă la cumpărături: Mănâncă

spot_img

Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, a declarat, vineri că a găsit soluţia pentru a evita risipa alimentară. Înainte să plece la cumpărături, ministrul mănâncă bine. “Când ţi-e foame ai cumpăra jumătate de magazine”, a spus Chesnoiu.

„Într-o ţară în care, în anul 2021, s-au aruncat două miliarde de kilograme de alimente, au fost aruncate la gunoi, putem vorbi de risipă alimentară. Ne putem face fiecare o analiză, cât din ceea ce cumpărăm fiecare ajunge la gunoi la finalul săptămânii şi atunci o să ne dăm seama că aceia sunt bani aruncaţi, putem fi mai responsabili. Am făcut un astfel de exerciţiu şi vă spun că am găsit şi soluţia. Înainte să fac cumpărăturile, mănânc. Când mergi la cumpărături şi ţi-e foame, ai cumpăra jumătate de magazin. Le punem pe toate în frigider şi la finalul săptămânii umplem coşul cu produse agro-alimentare care ajung la gunoi”, a afirmat Chesnoiu, într-o conferinţă de presă la Timişoara,

 El a menționat că nu-și face nici listă de cumpărături înainte de a pleca la magazin.

„În general, nu cu listă, pentru că funcţionez cumva cu nevoie, adică ce am nevoie în casă şi să mă hrănesc, merg şi îmi achiziţionez. Am ajuns să întorc fiecare sticluţă de iaurt pe toate părţile să văd dacă e bio, când expiră”, a precizat Adrian Chesnoiu.

Întrebat dacă România s-ar putea teme de o criză alimentară, Adrian Chesnoiu a declarat că românii trebuie să facă diferenţa între o criză alimentară la raft şi o criză a alimentelor.

„Nu avem de ce să ne temem din perspectiva unei crize alimentare şi o spun cu responsabilitate şi am să vă ofer şi argumentele necesare. Trebuie să facem diferenţa dintre o criză alimentară, care este definită de lipsa alimentelor la raft, şi o criză a disponibilităţii populaţiei de a avea acces la acele alimente. Sunt două lucruri total distincte”, a susţinut Adrian Chesnoiu.

                                                                                                                   Adina Silav

SURSA FOTO: Adrian Chesnoiu/Facebook