29.4 C
București
marți, 3 august 2021 - 0:55

Ce crede ministrul Educației despre clasa pregătitoare

spot_img

Ministrul Educaţiei Naţionale a spus că nu se va desfiinţa clasa pregătitoare, deoarece a primit laude ”de la nivel european”, iar reacția părinților este pozitivă.

Ministrul Educaţiei Naţionale, Mihai Sorin Cîmpeanu, a declarat că la nivel internaţional, România este “apreciată pentru aceste clase”. Alte argumente pentru care ministrul crede că elevii trebuie să înceapă școala cu clasa pregătitoare sunt eforturile de infrastructură pe care le-au creat toate școlile, din 2013, cursurile de pregătire ale dascălilor și satisfacția părinților.

Sunt cei trei ani de funcţionare în care s-au organizat cursuri de perfecţionare pentru lucruri specifice clasei pregătitoare şi dascălii români au urmat în mare parte aceste cursuri de pregătire. Au făcut eforturi pentru a asigura infrastructura necesară în condiţiile funcţionării clasei pregătitoare. Ce sens ar avea să desfiinţăm? Părinţii deja au o reacţie din ce în ce mai bună, chiar dacă la început au existat reticienţe. Aceste reticienţe au dispărut şi există un nivel de satisfacţie, lucru surprinzător de bun din partea părinţilor. Pentru aceste element ce sens ar avea să ne creăm alte probleme care ar bulversa sistemul de educaţie la nivelul respectiv?

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației

În programa clasei pregătitoare, noţiunile de comunicare, scriere, matematică şi mediu înconjurător, sunt gândite pentru a fi predate prin joc și activități practice, mai puțin prin scris sau citit.

M.N.