19.1 C
București
marți, 16 aprilie 2024 - 6:32
No menu items!

VIDEO. Ce ar fi vrut Rareș Bogdan să facă Ludovic Orban. Replica președintelui PNL

spot_img

Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan și premierul Florin Cîțu l-au criticat pe Ludovic Orban, pentru că a contribuit la îndeplinirea procedurilor parlamentare privind depunerea moțiunii USR PLUS-AUR. 

„Nu vreau să cred că Orban a trădat, nu cred că trebuia să-și anuleze programul, este bizar că președintele Camerei Deputaților de la partidul împotriva căruia se depune moțiunea să stea să aștepte, să ia act de moțiunea domnilor Simion, Barna și Cioloș. Trebuia să aibă decența să-și delege atribuțiile către doamna Prună de la USR… Alina Gorghiu ar fi trebuit să facă convocarea, a fost delegată de președintele Senatului Anca Dragu care este plecată în străinătate, Alina Gorghiu nu a făcut-o… sunt chestii dureroase pentru PNL”, a declarat Rareș Bogdan.

Și Florin Cîțu a menționat, sâmbătă, că este bizară acțiunea prin care Ludovic Orban a încercat, împreună cu cei de la USR PLUS, să bage de urgență în procedură parlamentară moțiunea de cenzură a USR PLUS-AUR. „Nu e trădare, dar e bizar”, a declarat premierul.

În schimb, Orban a precizat că nu a făcut decât să-și îndeplinească obligaţiile regulamentare.

„Îi sfătuiesc să citească regulamentul şedinţelor comune. Este obligaţia preşedintelui Camerei Deputaţilor ca, în aceaşi zi în care se depune moţiunea, să convoace Birourile Permanente reunite pentru prezentarea moţiunii, iar ulterior să comunice guvernului moţiunea. Dacă nu aş fi convocat în aceeaşi zi Birourile Permanente reunite, ar fi însemnat că încalc grav prevederi ale regulamentului şedinţelor comune. Îmi pare rău că am ajuns ca să fie folosită respectarea regulamentulului, corectitudinea mea instituţională, să fie exploatată în mod mârşav, pentru a manipula membrii PNL, pentru a-i face să creadă altceva decât ceea ce am făcut eu şi anume mi-am îndeplinit obligaţiile legale şi am acţionat în conformitate cu prevederile regulamentului şedinţelor comune”, a afirmat Ludovic Orban.

                                                                                                               Adina Silav