16.1 C
București
joi, 13 mai 2021 - 23:56

CCR sesizează Comisia de la Veneția pe tema posibilei presiuni făcute de Cotroceni asupra judecătorului Petre Lăzăroiu

spot_img

Curtea Constituțională a României (CCR) a decis, marți, sesizarea Comisiei de la Veneția, ca urmare a scandalului legat de întâlnirea dintre consilierul prezidențial Simina Tănăsescu și judecătorul CCR Petre Lăzăroiu. Sesizarea va fi trimisă miercuri către forul european.

Potrivit unor surse oficiale, citate de Mediafax, Curtea Constituțională a stabilit, marți, să sesizeze Comisia de la Veneția punctual pe situația creată ca urmare a întâlnirii consilierului prezidențial, Simina Tănăsescu, cu judecătorul CCR, Petre Lăzăroiu.

De altfel, Lăzăroiu a anunțat, încă de duminică seara, că la începutul săptămânii Curtea Constituțională intenționează să sesizeze Comisia de la Veneția. „Cu toții am ajuns la aceeași concluzie că trebuie să ies public pentru că și dânșii au înțeles că există o stare de pericol. Inițial am vrut în aceeași zi să sesizăm Comisia de la Veneția. Am zis, o lăsăm pentru luni. Ne mai gândim”, declara Petre Lăzăroiu, judecător CCR, la Antena 3.

Petre Lăzăroiu, care a votat în favoarea revocării Laurei Codruța Kovesi, a declarat vineri că fost căutat de consilierul prezidențial Simina Lăzărescu, ce i-a spus că se pune în discuție revocarea sa, după ce un ONG i-a cerut acest lucru președintelui Iohannis.

Administrația Prezidențială a anunțat că Simina Tănăsescu se află în concediu de odihnă, iar discuția a fost una pur teoretică pe marginea solicitării asociației civice VeDem Just. Mai mult, sursa citată susține că nu este implicată Administrația Prezidențială.