23.1 C
București
marți, 9 august 2022 - 10:05
No menu items!

Palatul Cotroceni explică ce s-a întâmplat cu judecătorul Petre Lăzăroiu

spot_img

Administratia Prezidențială a făcut precizări după dezvăluirile făcute de judecătorul constituțional Petre Lăzăroiu despre presiunile făcute la adresa sa.

În legătură cu afirmațiile făcute de judecătorul Curții Constituționale domnul Petre Lăzăroiu, confirmate de președintele CCR, Valer Dorneanu, Administrația Prezidențială precizează că a fost „o discuție pur teoretică pe marginea solicitării asociației civice VeDem Just”.

„Consilierul prezidențial doamna Simina Tănăsescu s-a întâlnit joi, 14 iunie a.c., cu judecătorul Petre Lăzăroiu la sediul Facultății de Drept a Universității București pentru a-i înmâna acestuia două cărți de specialitate pe zona dreptului financiar. Menționăm că în aceste zile consilierul prezidențial Simina Tănăsescu se află în concediu de odihnă tocmai pentru că desfășoară activități didactice. În acest context, a avut loc o discuție pur teoretică pe marginea solicitării asociației civice VeDem Just, o discuție tehnică, între doi profesioniști de drept constituțional, care nu a implicat în niciun fel instituția Președintelui României. Drept urmare, sunt complet neadevărate și nefondate orice fel de speculații sau insinuări cu privire la eventuale presiuni exercitate asupra judecătorului Petre Lăzăroiu”, se arată într-un comunicat remis presei.

Valeriu Motoc