17.2 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024 - 5:42
No menu items!

Cazurile de malpraxis se vor judeca la tribunal. Legea a fost promulgată

spot_img

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, actul normativ pentru modificarea legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, transmite Administraţia Prezidenţială. Astfel, competenţa de soluţionare a litigiilor privind malpraxisul medical va reveni tribunalului, şi nu judecătoriei, cum este în prezent.

„Instanţa competentă să soluţioneze litigiile prevăzute în prezenta lege este tribunalul-secţia civilă în a cărei circumscripţie teritorială a avut loc actul de malpraxis reclamat”, arată legea promulgată de către şeful statului.

De asemenea, în cazul în care asigurătorul sau oricare dintre părţile implicate nu este de acord cu decizia Comisiei, o poate contesta, în termen de 15 zile de la data comunicării deciziei, la tribunalul-secţia civilă în a cărei circumscripţie teritorială a avut loc actul de malpraxis reclamat.

„Calea de atac împotriva hotărârii pronunţate în primă instanţă este apelul. Procedura stabilirii cazurilor de malpraxis nu împiedică liberul acces la justiţie, potrivit dreptului comun”, mai indică actul normativ.

                                                                                                                    Adina Silav