3.1 C
București
joi, 2 decembrie 2021 - 2:38
No menu items!

CAZUL CONDREA. Procurorul general: “Nu e vorba de niciun omor, există varianta unei sinucideri”

spot_img

Procurorul General al României, Augustin Lazăr, a declarat, marți, la sediul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), unde a participat la o nouă şedinţă a plenului, că, în cazul accidentului rutier în urma căruia a murit patronul Hexi Pharma, Dan Condrea, este exclusă varianta omorului. Anchetatorii merg pe varianta unei sinucideri.

Colegii noştri îi audiază pe toţi martorii pentru a identifica circumstanţele în care s-a produs accidentul. De asemenea, este în curs o expertiză tehnică, criminalistică, ce urmează să clarifice modul în care s-a produs accidentul, circumstanţele şi aşa mai departe. Nu e vorba de niciun omor, există o suspiciune că, într-adevăr, ar fi o sinucidere, însă urmează a se clarifica după administrarea probaţiunii. După circumstanţele în care s-au întâmplat lucrurile, modul în care a circulat persoana respectivă pe şosea, de mai multe ori, în zona aceea“, a declarat Augustin Lazăr la sediul CSM.

El a precizat că anchetatorii au strâns de la locul accidentului toate probele relevante pentru anchetă și imaginile surprinse de camerele de supraveghere din zonă.

Întrebat despre verificările legate de modul în care au fost valorificate informările SRI privind achizițiile de dezinfectanți diluați care au fost livrați spitalelor, Augustin Lazăr a spus că toate aceste informări sunt valorificate în cadrul unor dosare penale. Potrivit acestuia, dosarele sunt în lucru, unele dintre ele la DNA. Procurorul general a precizat că nu poate face alte precizări în acest caz pentru a nu fi periclitate anchetele în curs.

R.D.