3.5 C
București
joi, 2 decembrie 2021 - 5:08
No menu items!

Mandatul lui Augustin Zegrean la Curtea Constituțională se încheie. Valer Dorneanu, președinte interimar

spot_img

Valer Dorneanu a fost ales, marţi, preşedinte interimar al Curţii Constituţionale a României (CCR). Asta, în condiţiile în care mandatul lui Augustin Zegrean la şefia CCR expiră la 11 iunie. Dorneanu își va începe mandatul de președinte interimar al CCR de vineri.

După 13 iulie va fi ales şi preşedintele plin al Curţii, a declarat Dorneanu, citat de Mediafax.

Valer Dorneanu va asigura astfel conducerea CCR până la 13 iulie, când plenul Curţii urmează să fie reînnoit, prin noile propuneri care trebuie validate din partea Camerei Deputaţilor şi a Senatului pentru locurile care vor rămâne vacante după expirarea mandatelor lui Zoltan Puskas şi Tudorel Toader.

De asemenea, în condiţiile în care Augustin Zegrean a fost numit de preşedinţie, Administraţia Prezidenţială va trebui, la rândul ei, să propună un judecător.

Copreşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, luni, că formaţiunea sa nu va propune pe nimeni pentru un post la CCR din partea Senatului, însă îl va susţine, împreună cu PSD, pe unul dintre cei care şi-au depus dosarul.

La rândul lui, liderul PSD Liviu Dragnea a susţinut luni, întrebat despre persoana pe care o va propune PSD pentru un post la Curtea Constituţională din partea Senatului, că partidul nu va propune pe nimeni şi îl va susţine pe unul dintre candidaţi.

Valer Dorneanu este judecător al Curții Constituționale. El a fost deputat PSD în perioada 2000-2008, iar în primul mandat de parlamentar a fost președintele Camerei Deputaților.

În perioada 1967-1974 Valer Dorneanu a fost procuror la procuraturile locale ale sectoarelor 5 și 6 din municipiul București. Apoi, a fost expert pe probleme de legislația muncii la UGSR și din nou procuror la Direcția Recursuri Extraordinare Civile din Procuratura Generală între anii 1980 – 1985.

R.D.

foto: agerpres.ro