32.2 C
București
miercuri, 23 iunie 2021 - 17:32

Căutări disperate în Caraș-Severin. Doi copii, unul de 3 și altul de 5 ani, dispăruți. Sute de polițiști și jandarmi, mobilizați

spot_img

Doi copii, cu vârste de 5 şi 3 ani, au dispărut de acasă, din satul Globurău, comuna Mehadia, judeţul Caraş Severin. Forțe impresionante, printre care și un elicopter, sunt implicate, joi dimineața, în acțiunea de căutare a celor doi micuţi.

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin s-au mobilizat de urgență și efectuează, la această oră, căutări în vederea depistării cât mai rapide, a doi frați de 3 și 5 ani, care au dispărut de la domiciliul din satul Globurău, comuna Mehadia.

”Astăzi, 3 iunie, la ora 00.10, polițiști din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Mehadia au fost sesizați despre faptul că în cursul serii, în jurul orei 20.00,  Frățilă Florin Gheorghe, de 5 ani și Frățilă Maria Magdalena, de 3 ani, au plecat de la domiciliu și nu au mai revenit până în prezent. Imediat după sesizare, la fața locului au fost direcționați peste 50 de polițiști, cu mijloacele tehnice din dotare și câini de serviciu, jandarmi, pompieri, o echipă salvamont, pădurari și localnici, care au demarat activitățile de căutare în localitatea Globurău, în localitățile învecinate, în împrejurimi și în pădurile din zonă”, anunță IPJ Caraş-Severin.

Ulterior, au fost mobilizate și dirijate forțe suplimentare, la această oră fiind angrenate în activitățile de căutare peste 100 de forțe, dintre care 75 de polițiști, 9 jandarmi, 8 pompieri, 2 lucrători salvamont, pădurari, voluntari, membri ai familiei și 2 câini de urmă aparținând Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin.

De asemenea, a fost solicitat sprijinul Inspectoratului General de Aviație, care a dirijat în zonă un elicopter cu cameră de termoviziune.

Momentan, căutările se desfășoară cu dificultate având în vedere condițiile existente la fața locului: arie împădurită extinsă și zonă accidentată.