6.5 C
București
luni, 4 martie 2024 - 1:35
No menu items!

CATASTROFA aeriană din Ucraina: experți malaezieni așteptați la Kiev

spot_img

Premierul malaezian Najib Razak a arătat vineri seara că a discutat la telefon cu președintele rus Vladimir Putin și a insistat asupra necesității unei anchete obiective și fără obstacole

avion ucraina prabusit

O echipă de 62 de experți malaezieni era așteptată sâmbătă la Kiev, în speranța de a putea examina locul tragediei survenite joi, când un Boeing 777 al companiei naționale Malaysia Airlines a căzut în estul Ucrainei, doborât de o rachetă sol-aer.

Potrivit AFP, premierul malaezian Najib Razak a indicat vineri seara că a discutat la telefon cu președintele rus Vladimir Putin și a insistat asupra necesității unei anchete obiective și fără obstacole.

Vineri, o purtătoare a cuvânt a Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) a precizat că observatorii organizației au primit acces limitat la locul prăbușirii avionului.

Avionul Boeing 777 al Malaysia Airlines, care desfășura un zbor pe ruta Amsterdam-Kuala Lumpur, a dispărut de pe ecranele radarelor în după-amiaza zilei de joi, pe teritoriul Ucrainei, în regiunea separatistă Donețk. La bordul avionului se aflau 298 de oameni. Toți și-au pierdut viața. Dintre cei aflați la bord, 44 de persoane, inclusiv cei 15 membri ai echipajului, erau malaezieni.

Este a doua oară în acest an când Malaysia Airlines pierde un avion în împrejurări tragice. Pe 8 martie, un alt aparat Boeing 777, cu 239 persoane la bord, a dispărut aparent fără urmă în timp ce zbura pe ruta Kuala Lumpur-Beijing.

R.D.