-2.8 C
București
sâmbătă, 22 ianuarie 2022 - 5:09
No menu items!

Cătălin Cherecheș: Coldea și Dîncu, la masă cu Oprea, când s-a format UNPR

spot_img

Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a făcut dezvăluiri despre formarea fostului partid condus de Gabriel Oprea, UNPR, despre relația cu acesta, dar și despre implicarea lui Florian Coldea.

Cherecheș a povestit că a fost unul dintre oamenii care au fost și la Gabriel Oprea acasă. „Am fost și în biroul de care vorbește Dan Andronic. Am fost acolo când se forma UNPR”, a spus primarul din Baia Mare.

„Îmi aduc aminte de un episod la formarea UNPR, fiindcă atunci mi-am dat demisia din PSD când Victor Ponta a devenit președinte. Eu și cu Victor Ponta fiind într-un conflict de când aveam 20 și ceva de ani fiecare și am intrat împreună în PSD. Atunci am fost invitat la Ministerul Apărării, unde domnul Oprea era ministru” , a spus edilul într-o emisiune televizată, dezvăluind că fostul ministru al apărării i-ar fi propus să devină ofițer al serviciului secret al Armatei, DIA.

Cherecheș a declarat că a intrat într-o sală unde se ținea o masă, la care participau Vasile Dîncu și Florian Coldea. „Seara după alegerile din PSD am fost acasă la domnul Geoană, și i-am spus următorul lucru, venind cu Cristian Diaconescu care era prietenul meu, candidează la președenția partidului și în mijlocul procedurii de alegere se retrage în favoarea domnului Geoană. Inclusiv primarul Iașiului, Nechita era participant la doisprezece noaptea la acea întâlnire, și a doua zi trebuiau să înceapă congresul”, a spus Cătălin Cherecheș.

În seara congresului după ce Cristian Diaconescu și-a depus candidatura, povestește primarul, o doamnă a venit și a făcut dezvăluiri intime despre candidat, stricându-le planul. „M-a rugat domnul Oprea după acest episod la câteva zile să îl aduc pe Diaconescu la el la birou. Păreau că nu au o relație foarte bună. I-am lăsat la birou singuri, după câteva minute m-au chemat și pe mine și mi-a comunicat domnul Oprea că Diaconescu Cristian merge cu noi înainte, va fi membru UNPR. Știu bine că la câteva zile au avut o întâlnire cu doamna Jucan și a încercat să îl spele pe domnul Diaconescu”, a explicat acesta.

Valeriu Motoc