26.9 C
București
miercuri, 4 august 2021 - 12:53

Cât timp petrec, în medie, românii în drum spre serviciu

spot_img

La nivel european, media este de 45 de minute, adică șapte zile întregi pe an

trafic

În fiecare zi, românii petrec în medie 41,36 de minute pe drumul spre serviciu și înapoi, conform unui studiu realizat de compania Samsung, la nivel european.

În România, studiul a fost realizat de One Poll, pe un eșantion de 500 de adulți, între 6 și 18 noiembrie 2014. Media pentru 12 state europene este de 45 de minute, potrivit unui comunicat al Samsung.

Mijloacele de transport preferate ale angajaților români sunt:

  • mașina personală – 56%
  • autobuzul – 38%
  • pe jos – 23%

Pe tot parcursul călătoriei, 9% dintre români au declarat că nu fac nimic, și doar 20% dintre ei au spus că se uită la filme, seriale sau se joacă pe tablete sau telefoane mobile. Dintre cei care aleg să își folosească timpul având diferite activităţi: 66% ascultă muzică, iar 36% dintre ei aleg pur și simplu să observe alți oameni din jurul lor, arătând un interes real față de ceilalți călători.

Doar 16% dintre angajații români folosesc o tabletă pentru a-și umple timpul pe care îl petrec pe drum, în timp ce telefoanele mobile rămân în topul preferințelor lor, 83% dintre ei având unul cu ei în permanență.

Dintre angajații români, 28% sunt de părere că timpul pe care îl petrec pe drum spre serviciu este plictisitor, iar 37% au spus că nu se întâmplă nimic special pe parcursul călătoriei. Cu toate astea, 73% dintre cei care petrec mult timp pe drum au declarat că și-ar valorifica acest timp dacă ar putea accesa conținut de calitate pe o tabletă.