15.7 C
București
miercuri, 29 mai 2024 - 2:28
No menu items!

Câtă șpagă trebuie să dai ca să stai „în față” la ANRP

spot_img

michael-muresanSM

Procurorii anticorupție din Oradea l-au trimis în judecată pe fostul vicepreședinte ANRP, Cătălin Dumitru, arestat în urmă cu trei săptămâni pentru o mită de peste 1 milion de euro. Banii au fost dați de un om de afaceri din Satu-Mare, Michael Mureșan, care cumpărase drepturile litigioase ale unei suprafețe denumite Grădina Chindriș și vroia să obțină despăgubiri de peste 5 milioane de euro. Mureșan, arestat și el, este acuzat că a mai dat mită altor doi interlopi locali care i-au intermediat legătura cu fostul vicepreședinte ANRP.

Potrivit DNA, șpaga luată de Cătălin Dumitru a fost ascunsă de acesta prin conturi din care au fost cumpărate 3 mașini de lux și vile pentru cei trei fii ai săi.

Samsarul imobiliar Michael Mureșan, despre care presa locală scrie că a mai dat tunuri imobiliare, a cumpărat cu 100.000 euro drepturile litigioase pentru fosta Grădină Chindriș din Satu-Mare și ajungea să încaseze 5,2 milioane de euro despăgubiri de la ANRP. După ce a primit banii, Mureșan a devenit și el patronul unei vile din oraș și al unui bolid de lux, Porsche Panamera. Anchetatorii susțin că el a mai dat 276.000 de euro afaceristului sătmărean Daniel Bran și 170.000 de euro lui Nicolae Dragoș, zis Nicu Ciupac, pentru a intermedia legătura cu vicepreședintele ANRP, Cătălin Dumitru. Cei trei sunt membri ai aceluiași partid politic, PC. De altfel, presa sătmăreană scrie că o altă legătură dintre oamenii de afaceri inculpați în acest dosar este Cristinel Smadu, fost director al Companiei de Aeroporturi București, promovat în această funcție cu sprijinul prietenilor cu bani din Satu-Mare.

S.M.

sursa foto: informatiadebihor.ro