6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 8:10
No menu items!

Casa Albă confirmă vizita Kamalei Harris în România

spot_img

Casa Albă a confirmat, vineri, vizita vicepreședintelui Statelor Unite, Kamala Harris, în România și Polonia care va avea loc între 9 și 11 martie, în contextul invaziei rusești în Ucraina. ”Vizita vicepreședintelui va demonstra puterea și unitatea Alianței NATO și suportul USA pentru flancul estic  al aliaților, în fața agresiunii Rusiei”, arată comunicatul emis de către administrația americană.

Casa Albă a emis un comunicat în care anunță oficial vizita Kamalei Harris în România, și subiectele de discuție pe care aceasta le va avea cu liderii de la București și Varșovia.

”Vizita vicepreședintelui Kamala Harris vine în sprijinul eforturilor noastre colective de a susține poporul ucrainean”, arată comunicatul.

”Pe durata întâlnirilor cu liderii din Polonia și România, vicepreședintele va avansa îndeaproape coordonarea noastră, ca răspuns la invazia neprovocată și nejustificată a Rusiei în Ucraina.

Se vor purta discuții cu privire la suportul nostru continuu pentru cetățenii ucraineni, în ceea ce privește securitatea, economia, asistența umanitară și determinarea noastră a de a impune sancțiuni economice care vor avea consecințe severe asupra Rusiei și a celor care susțin poziția acesteia.

”Întâlnirile vor pune de asemenea accent, pe modalitățile în care SUA poate ajuta în continuare vecinii Ucrainei care primesc refugiați”, se mai arată în comunicatul emis de Casa Albă.

L. Luchian