16.1 C
București
luni, 27 mai 2024 - 1:16
No menu items!

Carnea de melc, un nou aliment-vedetă

spot_img

melci

Ideală pentru cei care țin la siluetă, carnea de melc, slabă în grăsimi, sărată și cu o aromă intensă, este un adevărat deliciu.

Studiile au arătat că melcii, care se hrănesc în principal cu plante, au carnea foarte curată şi un conţinut scăzut de grăsimi saturate (cele răspunzătoare de creşterea nivelului de colesterol din organism). Carnea de melc este o sursă bună de magneziu, fosfor si potasiu.

Având un conținut mare de proteine și conținut mic de glucide și lipide, carnea de melc este folosită la prepararea unor rețete foarte gustoase, fiind recomandată și în meniurile celor care suferă de boli ale ficatului,de obezitate, contribuie la vindecarea afecțiunilor pulmonare, a bronhiilor și a gâtului. Aminoacizii prezenți în carnea de melc, catifelează și favorizează eliminarea celulitei și a varicelor.

Melcii sunt o delicatesă specifică gastronomiei franceze, însă în ultimii ani s-au bucurat de o popularitate din ce în ce mai mare și în Marea Britanie, conform Dailymail.co.uk.

Francezii gătesc carnea de melc în felul următor: o scot din cochilie, o marinează în unt, usturoi și pătrunjel, iar apoi o pun la loc și o servesc împreună cu tacâmuri speciale. Preparatul poartă numele de “escargot” și se regăsește în meniurile tuturor restaurantelor din Franța.

C.A.