32.4 C
București
duminică, 24 septembrie 2023 - 16:46
No menu items!

Carlos Ruben Ramires, liderul cartelului mexican de droguri „Cartel de Jalisco Nueva Generation”, prins în București. VIDEO

spot_img

Serviciul Antidrog al DCCO din IGP a colaborat cu D.E.A., Homeland Security și US Marshals, în cursul anului trecut, pentru prinderea unui important lider mexican al unui cartel de droguri, căutat în SUA, Carlos Ruben Ramires.

Acțiunea s-a desfășurat, în mare parte, în portul Constanța, unde membrii cartelului mexican erau interesați de introducerea unor cantități importante, de ordinul sutelor de kilograme, de metamfetamină și cocaină. Liderul mexican se asigura că toate activitățile membrilor cartelului se desfășoară conform planurilor sale în portul Constanța. Tot el era cel care confirma transporturile și asigura fluxul de bani necesar operațiunilor.

Operațiunea a fost parte din cea desfășurată de Drug Enforcement Administration, în care au fost realizate 230 de arestări și 11 mandate de percheziție.

În luna iulie a anului 2020, liderul cartelului mexican Carlos Ruben Ramires a fost luat de agenții americani din România cu un avion de mici dimensiuni și extrădat în Statele Unite ale Americii, pentru a fi judecat pentru trafic de droguri și spălare de bani.