10.9 C
București
duminică, 28 februarie 2021 - 20:01

Vasile Dîncu anunță revenirea lui Victor Ponta în PSD. Cu tot cu cei care au mai rămas în Pro România

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Vasile Dîncu, a anunțat, duminică dimneață, la emisiunea Insider Politic difuzată de Prima Tv, că PSD vrea să adune toate partidele de stnga din România, inclusiv pe cel al lui Victor Ponta.

Dîncu susține că PSD va fi „dirijorul” stângii politice, partidul “fundamental” al unei „platforme” de stânga care să reunească în jurul său formaţiunile din această zonă politică, inclusiv Pro România.

„Ne va creşte şi procentul nostru pe măsură ce vom integra tot mai mult zona de tineri, vom aduce oameni noi. Consiliul Naţional va avea oameni care nu sunt membri de partid: experţi din societatea civilă, simpatizanţi de stânga, deci vom avea chiar funcţii pentru aceşti oameni. (…) În opoziţie îţi vin oameni serioşi, în opoziţie poţi doar să modernizezi în partid”, a declarat Vasile Dîncu.

Vasile Dîncu afirmă că „foarte mulţi” dintre cei care au plecat din PSD către Pro România „se întorc acum” în PSD şi afirmă că vede în Pro România „unul dintre principalii parteneri” ai PSD în viitor.

Liderul PSD a mai afirmat că dacă alianța cu Vitor Ponta s-ar fi făcut înainte de alegerile locale, la București, Gabriela Firea ar fi câştigat al doilea mandat la Primăria Generală.

„Aşa, s-a întâmplat un lucru care ne-a dezavantajat pe amândoi. Cel mai mult a pierdut Victor Ponta din faptul că nu a făcut alianţă, pentru că dacă făceam alianţă, el avea un partid parlamentar si un viitor pentru partidul lui, acum viitorul este incert. Noi, de asemenea, am pierdut câteva procente, procente care ne-ar fi ajutat şi să facem un scor mai mare la alegerile generale, şi să câştigăm Bucureştiul, ceea ce este simbolic pentru orice partid, rămâne deschisă orice discuţie cu orice partener pe care îl avem în politică”, a explicat Dîncu.

La revenirea lui Vasile Dîncu în prim-planul politicii, vara trecută, Vistor Ponta scria că noul lider PSD are toate șansele să reformeze partidul.

“Ii urez succes lui Vasile Dancu la acest moment de revenire pe prima scena politica / l-am considerat mereu pe Vasile Dancu un adevarat intelectual de stanga si sper sa reuseasca, de aceasta data, in proiectele ( absolut necesare) sale de modernizare ! Sper sa drumurile noastre politice sa se reuneasca la momentul potrivit si in directia corecta!“, spunea, în iulie 2020, Victor Ponta.