23.1 C
București
vineri, 6 august 2021 - 6:27

Care este starea răniţilor în explozia de la Chişinău, internaţi la Bucureşti

spot_img

Două dintre pacientele rănite în urma exploziei de la cantina din Chişinău vor fi operate de medicii de la spitalul de Arsuri Bucureşti în cursul zilei de marţi.

Cea de-a treia pacientă nu poate fi supusă unor intervenţii chirurgicale deocamdată, deoarece este într-o stare critică.

Trei dintre răniţii în explozia produsă sâmbătă la Chişinău sunt internaţi, de duminică după-amiază, sub supravegherea medicilor români de la Spitalul de Arsuri. Este vorba despre trei femei în stare gravă, care sunt internate la terapie intensivă cu arsuri pe mai bine de 30% din suprafaţa corpului. Una dintre tinere este în stare critică, intubată și ventilată mecanic. Are arsuri pe 42% din suprafața corpului, dar și arsuri la nivelul căilor respiratorii. Celelalte două femei au arsuri pe 30% din suprafața corpului și la nivelul căilor respiratorii și sunt intubate și ventilate mecanic.

Adrian Stănculea, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Arsuri, a spus că cele două paciente în stare mai puțin gravă urmează să fie operate marți, iar pentru a treia pacientă, prognosticul rămâne rezervat.

Femeile au fost transferate cu o  aeronava militară la Bucureşti, după ce au fost rănite în urma unei explozii petrecute sâmbătă, la Chișinău, explozie soldată cu 20 de persoane rănite grav. Explozia s-a produs din cauza unei butelii de gaz.

M. N.