7.8 C
București
sâmbătă, 2 martie 2024 - 1:38
No menu items!

Care este legătura dintre judecătoarea lui Mircea Băsescu și Laura Kovesi

spot_img

Magistratul Brândușa Elena Gheorghe, care a judecat cererea de arestare a procurorilor DNA pentru Mircea Băsescu este căsătorită cu un procuror care a fost subordonatul Laurei Kovesi la Parchetul General

Iacob_Kovesi_SZ

Brândușa Elena Gheorghe este căsătorită, conform declarației sale de avere, cu Mihai Gheorghe, prim procurorul Parchetului Tribunalului Ilfov de aproape doi ani. Adică exact din perioada în care s-a schimbat atât conducerea Parchetului General, cât și cea a DNA. După cum se știe, echipa de la Parchetul General a trecut, în vara lui 2012, la Direcția Națională Anticorupție – Laura Codruța Kovesi, procuror șef, iar Marius Iacob, procuror șef adjunct. Cei doi au format echipa de conducere și la Parchetul General, în ultimii șase ani.

În aceeași perioadă, Mihai Gheorghe, soțul judecătoarei Brândușa Elena Gheorghe, a fost procuror la Secția deUrmărire Penală și Criminalistică (condusă de Marius Iacob), din Ministerul Public (condus de Laura Kovesi). Mihai Gheorghe a predat și cursuri la Universitatea Bioterra.

Dacă în 2008, salariul lui Mihai Gheorghe era de 77.000 de lei, doi ani mai târziu era de peste 100.000 de lei, iar în 2012, 147.724 lei. După ce s-a mutat la Parchetul Ilfov, salariul a scăzut simțitor, la 119.462 lei.

De altfel, conform declarațiilor de avere, soții Gheorghe au o casă cu teren la Săftica, un apartament în București și alte două apartamente moștenite din partea familiei soțului. Brândușa și Mihai Gheorghe au  depozite în sumă totală de aproximativ 30.000 de lei și trei autoturisme.

Marilena Nedelcu