10.2 C
București
duminică, 9 mai 2021 - 4:08

Card contactless la metrou. Vezi care sunt stațiile în care poți plăti călătoria cu telefonul sau direct cu cardul bancar

Bucureștenii care merg cu metroul își vor putea plăti acum călătoriile cu orice card contactless, cu telefonul sau cu ceasul inteligent, direct la turnicheți, dar deocamdată serviciul este disponibil în nouă stații de metrou.
 
”Metrorex și Banca Comercială Română au implementat o nouă soluție de plata cu cardul la 9 stații de metrou din Capitală, în cadrul unui program pilot. Sistemul ultra-modern, dezvoltat de BCR, este realizat la nivelul fiecărui turnichet de acces, utilizând tehnologii de integrare de ultima generație, ceea ce face ca acceptarea la plata și deblocarea porților de acces de la turnicheti să fie extrem de rapidă”, arată un comunicat Metrorex.
 
Astfel, plata cu cardul contactless este disponibilă în statiile de metrou: Pipera, Aurel Vlaicu, Piața Victoriei 1 și 2, Piața Universității, Piața Unirii 1 și 2, Tineretului și Grozăvești.
Potrivit Metrorex, programul pilot se va derula pentru aproximativ 2-3 luni, urmând ca acesta să fie extins ulterior în toate stațiile de metrou.
 
Prețul calatoriei cu metroul este 2,5 lei si nu presupune niciun comision suplimentar.
 
Pentru a utiliza opțiunea plății cu cardul, călătorii trebuie să apropie de turnichet orice card bancar contactless Visa sau Mastercard, indiferent de banca emitentă, după care vor primi înștiințarea de “Acces liber”. În cazul în care un călător dorește să achite mai multe intrări cu același card trebuie să apese, începând cu a două tranzacție consecutivă, tasta „+” de pe ecranul turnichetului și apoi să apropie cardul de semnul contactless.