19.5 C
București
vineri, 29 septembrie 2023 - 3:55
No menu items!

UPDATE Declarații prefect: Capitala RĂMÂNE cu restricții. Patru localități din Ilfov au ieșit din carantină

spot_img

Prefectul Capitalei Alin Stoica a anunțat că sâmbătă va avea loc o şedinţă online a Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă, pentru a prelungi măsurile luate în Bucureşti, care expiră în noaptea de 24 aprilie. În schimb, orașele Popești-Leordeni, Voluntari, Pantelimon și comuna Domnești ies din carantină începând din acest weekend, potrivit Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ilfov.

UPDATE ORA 12.00

Prefectul Capitalei a anunțat, la finalul ședinței, că Bucureștiul rămâne cu același restricții, rata de infectare fiind de 3,94 la mia de locuitori.

”Au fost prelungite restricțiile. Programul pentru magazine va fi până la ora 20. În noaptea de Paște circulația va fi fără declarație. La fel și de Ramazam. Rata de incidență a scăzut sub 4, este 3,94 la mie, dar măsurile vor fi relaxate la 3,5. Singura măsură suplimentară care va fi luată când rata va ajunge sub 3,5, este redeschiderea sălilor de fitness. Restaurantele vor fi deschise treptat, dacă vom scădea sub 3. Până la Paști este posibil să scădem sub 3,5 la mie. Nu există o condiționalitate legată de biserica la care se pot duce.”, a mai spus Alin Stoica.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Prefectul a declarat, pentru news.ro, că restricțiile vor fi menținute pentru București, iar excepţiile vor fi vineri, 30 aprilie, când programul magazinelor va fi până la ora 20.00, nu până la 18.00, iar în noaptea de Paşte şi de Ramazan, circulaţia persoanelor va fi permisă între orele 20.00 şi 05.00.

Alin Stoica a mai precizat că și în acest week-end, în perioada Floriilor, dar şi între 27 şi 29 aprilie, înainte de sărbătorile de Paşte, magazinele vor fi aglomerate.

„O să fie cu siguranţă o aglomerare în magazine şi atunci vom avea şi noi o atenţie sporită să îi ajutăm în sensul în care o să meargă pe acolo patrule şi să mai atragă atenţia clienţilor să păstreze distanţarea, dacă e să stea la coadă în afara magazinului ca să nu apară probleme”, a explicat Stoica.

Comitetul pentru Situații de Urgență Ilfov a decis, vineri seara, că localitatea Popești-Leordeni iese din carantină începând de vineri, ora 22.00, iar Pantelimon, Voluntari și comuna Domnești, cu satele aparținătoare Domnești și Țegheș, ies din carantină sâmbătă, ora 22.00.