10.8 C
București
sâmbătă, 16 octombrie 2021 - 17:51

Canicula reduce viteza trenurilor

spot_img

CFR le recomandă călătorilor ca, în zilele cu temperaturi ridicate, să ceară informații despre întârzierile trenurilor, în stațiile și agențiile CFR sau la numărul de telefon 021/9521

CFR_SZ

CFR a anunțat că, din cauza temperaturilor ridicate, viteza de circulație a trenurilor va fi redusă, marți și miercuri, în anumite intervale de timp.

Măsura se va aplica în aproape toată țara: în județele Timiș, Arad, Bihor și Satu Mare, unde au fost anunțate temperaturi de peste 38-39 de grade Celsius, dar și în București și în alte 32 de județe, unde se vor înregistra temperaturi de 35-37 de grade C.

Măsura de reducere a vitezelor de circulaţie, în anumite intervale de timp în care temperaturile depăşeşc limitele normale, este obligatorie pentu siguranţa traficului feroviar şi, de asemenea, este aplicată de toate administraţiile de cale ferată. Este important de menţionat că în perioada de caniculă temperaturile înregistrate la nivelul şinei depăşesc 50-55 de grade C.

CFR
comunicat de presă

Potrivit reprezentanților companiei, în timpul zilei, viteza de circulație a trenurilor de călători și marfă se va reduce cu 20-30 de kilometri față de viteza normală de circulație, în anumite perioade de timp.

R.D.