16.5 C
București
marți, 21 mai 2024 - 10:56
No menu items!

Candidaturile barosanilor politici

spot_img

Finalizarea de către partidele politice a listelor pentru parlamentare a intrat în linie dreaptă. Liderii USL şi-au împărţit colegiile din Capitală pentru ACD şi ACS, liberalilor revenindu-le cel mai mare număr de candidaţi pentru parlamentare în Sectorul 3. Ei bine, dacă în ograda PSD treburile sunt rezolvate, se pare că la PNL şi PC apele sunt încă tulburi, liderii celor două partide luptându-se pentru colegiul de la Senat.  Până una, alta, liberalii îl vor pe Tăriceanu fie pentru un post de deputat, fie în colegiul de la Senat. De asemenea, în Sectorul 1, PNL îi aruncă în cursa electorală pe Ludovic Orban, colegiul 3 şi Diana Tuşa, colegiul 2. În antenţia liberalilor este şi Crin Antonescu, pentru acesta pregătindu-se un loc  într-un colegiu din Sectorul 3 al Capitalei.

PSD îi scoate la rampă pe liderul Sectorului 1, Dan Tudorache, urmând să candideze în colegiul 4 pentru Camera Deputaţilor, iar ministrul de Externe, Titus Corlăţean, pentru colegiul 1 de la Senat. Iniţial, conservatorii l-au propus pentru colegiul de Senat din care a plecat Antonescu pe Dumitru Pelican, variantă care a trezit nemulţumire în interiorul PNL Sector 1. În cadrul ultimelor negocieri din Alianţa de Centru-Dreapta, conservatorii s-au arătat dispuşi să renunţe la colegiul de la Senat, urmând să primească un colegiu în alt sector.

Democrat liberalii mai au ceva de lucrat la listele pentru parlamentare. Umblă vorba prin târg că Elena Udrea ar urma să candideze pentru un nou mandat în Neamţ, în colegiul care cuprinde oraşul Roman, actualul deţinător al mandatului pentru acest colegiu fiind deputatul PDL Marius Neculaie. Şi Mihai Răzvan Ungureanu este curtat de PDL. Liderul Forţei Civic ear fi fost invitat de democrat – liberali să candideze pentru Senat în judeţul Arad, într-un colegiu în care fusese propusă şi candidatura liderului filialei judeţene Arad a PDL, Gheorghe Seculici, care nu apare însă pe lista de candidaţi aprobată de BPM al PDL Arad. (A.M)