9.2 C
București
marți, 23 aprilie 2024 - 0:38
No menu items!

Când va fi gata podul suspendat peste Dunăre de la Brăila

spot_img

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat, vineri, după o vizită pe șantier, că podul suspendat peste Dunăre de la Brăila va fi gata în luna decembrie. 

„Am venit astăzi în judeţul Brăila pentru a putea să evaluăm la faţa locului stadiul derulării lucrărilor la podul suspendat peste fluviul Dunărea. Am discutat toate elementele de detaliu şi data de finalizare a lucrării. Este evident că, deşi ne aflăm în întârziere, proiectul trebuia predat anul trecut în decembrie, avem garanţii în acest moment de la constructori şi beneficiar că se vor întreprinde toate demersurile şi se vor executa lucrările astfel încât în luna decembrie anul acesta podul să poată fi dat în circulaţie. Este un proiect cu care ne mândrim”, a spus Nicolae Ciucă.
 
El a precizat că acesta este primul pod suspendat realizat în România. 
 
„Îmi spunea domnul director că, practic, prin această lucrare România face un pas înainte în ceea ce priveşte construcţia de poduri suspendate, este singurul pod suspendat pe teritoriul ţării noastre. Noi avem datoria să putem să asigurăm finanţarea, dumnealor să dezvolte lucrările, să înveţe, este un aport al mai multor companii din mai multe ţări. Este foarte important ca inginerii noştri să poată să identifice şi să desluşească alte dezvoltări tehnologice prin care să putem în viitor să dezvoltăm astfel de lucrări, de ce nu cu forţele proprii. Ca atare, în decembrie vom avea acest pod în circulaţie”, a mai afirmat premierul. 
 
 
Raluca Dan