7.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024 - 3:02
No menu items!

Când doi se ceartă, al treilea câștigă. Bode și Drulă se acuză reciproc. Cine a semnat, de fapt, achiziția de BMW

spot_img

Fostul ministru al Transporturilor Cătălin Drulă i-a dat replica, joi, într-o postare pe Facebook, ministrului Afacerilor Interne Lucian Bode care l-a acuzat, într-o conferință de presă, că „dezinformează cu bună știință” în cazul achiziției de autoturisme BMW pentru poliție, pentru care chiar Drulă ar fi semnat finanțarea și specificațiile tehnice. Drulă îl acuză pe Bode că „minte cum respiră”, dar publică doar o parte dintre documentele pentru achiziție din cele semnate, în 2021, de oficialii de la Transporturi. Mai mult, nu neagă că ar fi semnat contractul. Cu o seară înaintea acestui scandal, și Sorin Grindeanu a declarat la interviurile „Profit News”, că documentele de finanțare au fost semnate de Cătălin Drulă. Documentele de achiziție arată, însă, cu totul altceva: contractul de finanțare a fost semnat, de fapt, pentru ministrul Cătălin Drulă de Horațiu Cosma, cel pe care actualul șef al USR l-a adus în Ministerul Transporturilor pe poziția de secretar de stat. 

Astfel, joi, Cătălin Drulă a publicat pe contul său de Facebook, contractul de finanțare și anexele 1, 3 și 4. Lipsesc anexa 2 – despre care Lucian Bode a declarat că include fișa cu specificațiile tehnice ale autoturismelor  – și anexa 5. Asta, în condițiile în care, articolul 23 al contractului, intitulat „Anexele contractului” prevede clar că documentul are 5 anexe și este descris conținutul fiecăreia. Ceea ce indică extrem de clar că oficialul care a semnat, a avizat prin semnătura sa atât contractul, cât și anexele, inclusiv anexa despre care Lucian Bode spune că include fișa cu specificațiile tehnice ale mașinilor pentru poliție. 

Abia apoi urmează semnătura ministrului. Și aici supriză: contractul de finanțare, cu tot cu anexe, este semnat cu bară (pentru ministrul Trasporturilor Cătălin Drulă – n.r.) de Horațiu Cosma, la acea dată secretar de stat în Ministerul Transporturilor, adus în minister de Drulă. 

Sorin Grindeanu: Da, finanțarea a fost semnată de Cătălin Drulă

Actualul ministru al Transporturilor Sorin Grindeanu a declarat, miercuri seară, la Profit News, că a văzut actele și că finanțarea achiziției de BMW-uri a fost semnată de Cătălin Drulă. 

„Am cerut actele. Da, finanțarea pe achiziția acestor autovehicule a fost semnată de Cătălin Drulă în 2021. Restul procedurilor s-au făcut la Ministerul Afacerilor Interne sau la IGPR”, a spus Sorin Grindeanu. 

Raluca Dan