16.1 C
București
luni, 27 mai 2024 - 0:10
No menu items!

Campanie IGPR pentru tineri: „Prietenul la volan se cunoaşte!”

spot_img

O campanie de informare şi conştientizare a riscurilor la care se expun tinerii şoferi care conduc sub influenţa alcoolului va fi demarată sâmbătă de Direcţia Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), în cadrul căreia conducătorii auto surprinşi de filtrele Poliţiei cu alcoolemie zero testată la etilotest vor primi premii.

Sâmbătă, în intervalul orar 23,00 – 1,00, la intersecţia dinspre Splaiul Unirii şi Şelari, vor fi echipaje ale Poliţiei Rutiere alături de reprezentanţi ai unei firme producătoare de băutură, iar şoferii opriţi de poliţişti care au alături minim doi prieteni şi dovedesc la etilotest că nu au consumat băuturi alcoolice vor fi recompensaţi cu produse fără alcool.

Campania „Prietenul la volan se cunoaşte!” doreşte să creeze o comunitate a tinerilor responsabili, care au adoptat comportamente adecvate referitor la consumul de alcool.

Direcţia Rutieră din cadrul IGPR va organiza acţiuni în trafic prin care conducătorii auto cu alcoolemie zero testată la etilotest vor primi premii. De asemenea, în cluburi, baruri şi restaurante vor fi organizate acţiuni de recompensare a acelor tineri care nu consumă alcool, care se „sacrifică” în acea seară pentru a-şi duce ulterior grupul de prieteni în siguranţă acasă.

„Conducerea autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice reprezintă un factor agravant atunci când este vorba de producerea accidentelor grave de circulaţie, multe dintre acestea soldându-se, din păcate, cu pierderi de vieţi omeneşti. În acest context, considerăm că o abordare pozitivă, care să ofere exemple participanţilor la trafic, poate genera o scădere a numărului de persoane care se urcă la volan deşi au consumat alcool”, a declarat comisar şef de poliţie Lucian Diniţă, directorul Direcţiei Rutiere din IGPR.