13.8 C
București
sâmbătă, 23 octombrie 2021 - 7:54

Unde se fac cele mai ieftine Revelioane?

spot_img

Cel mai mare târg de turism al României este deschis în perioada 15-18 noiembrie la Romexpo, unde, pe o suprafață de 8000 de metri pătrați, nu mai puțin de 208 firme din țară și străinătate își prezintă ofertele variate în: Austria, Germania, Israel, Palestina, Turcia, Chile, Argentina și Egipt.

Turism cultural sau de aventură?

Președintele ANAT, Corina Martin, spune că românii au deprins noi comportamente de călătorie, în sensul că preferă să aibă două vacanțe pe an, în loc de una singură. „Practic, printr-o alegere inteligentă, la prețul unei singure călătorii poți efectua două, dacă optezi pentru programele ANAT Early-booking înscrieri timpurii.” Într-adevăr, în premieră la acest târg se lansează cataloagele pentru vacanțele de vară ale anului următor, iar discounturile merg până la 35%. Multe dintre agențiile prezente la Romexpo oferă și o reducere de 5-10 % pentru cei care fac rezervări în cadrul târgului. Oferte sunt pentru toate buzunarele, și, pe lângă vacanțele de odihnă, nu lipsesc ofertele de turism cultural, rural, balnear și de business. Cei care doresc, pot opta pentru destinații exotice, croaziere și turism de aventură. Cum este și firesc, în această perioadă primează ofertele interne și externe de Revelion. Prețurile sunt similare cu cele de anul trecut. La Brașov, un pachet pentru programul de Revelion 2013 pornește de la 500 de lei și poate costa maxim 2800. Proprietarii de pensiuni aflați în zona rurală a județului au un mare atuu prin posibilitatea de a organiza Revelionul în stil tradițional, cu tot ceea ce presupune o masă festivă și produse sută la sută ecologice, totul într-un cadru specific românesc.

Cină festivă, SPA și aer de munte

Deși are doar o stea, Hotelul Postăvarul din Brașov va fi foarte căutat anul acesta de Revelion datorită pachetului care costă doar 525 de lei de persoană pentru un sejur de trei nopți și masă pentru noaptea dintre ani. Pentru turiștii cu pretenții, Hotelul Orizont din Predeal este gazda ideală. Aici patru nopți de pensiune completă, cină festivă de Revelion la restaurantul Miorița, acces la SPA, costă 2760 de lei/persoană. Multe dintre agențiile turistice din Valea Prahovei au epuizat ofertele de Revelion. Dealtfel, aceasta este zona cea mai solicitată în această perioadă. Românii nu trebuie să uite că și în alte zone ale țării se pot petrece sărbători de vis, într-un cadru mirific, hibernal, așa cum își dorește oricine. La Băile Olănești, spre exemplu, Revelionul costa 900 de lei/persoană pentru 3 nopți, demipensiune, masă festivă, plus un carnaval. Un Revelion pentru toate buzunarele se poate petrece și la Călimănești-Căciulata, la un preț mai mult decât rezonabil: 585 de lei/persoană pentru 5 nopți de cazare, cu mic-dejun și masa de Revelion inclusă.

Revelion de 100.000 de euro în Bahamas

Oferte sunt și la Băile Tușnad, unde, la Hotelul Transilvania Travell, un pachet costă 1600 de lei/persoană sau la Hotelul Parc din Buziaș, unde, pentru 2 nopți și cina de Revelion, turistul trebuie să plătească 660 de lei. Anul acesta extravaganțele de Revelion nu lipsesc. Un miliardar român a plătit un pachet turistic pentru petrecerea nopții dintre ani cu nu mai puțin de 100.000 de euro în Bahamas. Miliardarii cu…posibilități mai reduse au la dispoziție locuri în Caraibe la numai 50.000 de euro, 7 zile, cu toată familia. Oferte interesante și la prețuri destul de   bune sunt în Kenya – 1800 de euro, unde este inclus și avionul de la București până la în Mombasa.  Răzvan Mateescu