7.8 C
București
sâmbătă, 2 martie 2024 - 1:47
No menu items!

Camera de Comerț și Industrie a României, după acuzațiile de plagiat ale premierului: „Je suis Ciucă!”

spot_img

Camera de Comerț și Industrie a României a dat publicității, miercuri, un comunicat intitulat „Je suis Ciucă!”, în care afirmă că s-a săturat de „atacuri și scandaluri sterile, de instabilitate și destabilizatori” și susține că premierul Ciucă trebuie judecat pe baza acțiunilor și rezultatelor din postura de șef al Guvernului „și nu pentru ce a făcut sau nu acum 19 ani”.

„Constatăm, nu cu surprindere, că în această perioadă de profunde încercări, când coerența și stabilitatea ar trebui să fie cuvintele de ordine, sădirea discordiei, scandalul și stigmatizarea sunt profesiuni de credință pentru unii. Chiar dacă nu facem politică, considerăm, și știm că și mediul de afaceri și antreprenorii pe care îi reprezentăm simt la fel, că, la timpurile grele pe care le traversăm, România are nevoie de stabilitate politică și guvernanță, dacă vrem să avem parte de redresare și reconstrucție economică”, a transmis Camera de Comerț și Industrie a României.

Sursa citată precizează că „românii s-au săturat de dezvăluiri și detractori, și că tot ce aceștia așteaptă este o guvernare care să-și facă treaba și să fie lăsată să și-o facă”.

„Ne-am săturat de atacuri și scandaluri sterile, de instabilitate și destabilizatori. Cu ce și cui ajută un nou scandal (de plagiat) acum când presiunile zilei de azi ne fac să nu știm ce va fi mâine – vrem cu toții ca Statul să facă și să dreagă, însă, în continuu, îi tragem frâna de mână. Am stat destul pe loc, blocați în propria neputință și ipocrizie, vrem să mergem înainte. Cu scandaluri nu mergem. Camera de Comerț și Industrie a României merge înainte cu Nicolae Ciucă, primul-ministru al Guvernului României!”, încheie Camera de Comerț.

Prim-ministrul a cerut Comisiei de Etică a UNAp – Instituția Organizatoare de Studii de Doctorat să-i analizeze lucrarea sa, după ce a fost acuzat că și-ar fi plagiat o parte din teză. Nicolae Ciucă a transmis că acuzațiile publice nu se pot susține științific în niciun fel și că în acest domeniu anumite sintagme, formulări, este obligatoriu să fie standardizate.

                                                                                                                Adina Silav