18.9 C
București
sâmbătă, 23 octombrie 2021 - 17:44

Călin Popescu-Tăriceanu, anunț legat de candidatura la prezidențiale: 90% din electoratul PSD m-ar susține

spot_img

Călin Popescu Tăriceanu este mai încrezător ca oricând în şansele sale pentru Cotroceni. Preşedintele Senatului s-a declarat motivat să candideze la alegerile din toamnă pentru prezidenţiale chiar dacă, spune el, nu va fi susţinut de PSD.

“Având în vedere că o candidatură cu șanse mai mari de succes ar fi o candidatură comuna cu colegii nostri de la PSD, vom discuta după data de 20, pe baza sondajelor de opinie. Vom hotărî întâi separat și apoi, dacă va fi cazul, împreună, despre candidaturi separate sau despre candidatura comună”, a declarat Tăriceanu.

Călin Popescu-Tăriceanu susţine că 90 la sută din electoratul PSD l-ar vrea candidat comun al Coaliţiei PSD-ALDE:

“Există o majoritate covârșitoare care optează pentru soluția de candidat unic și în cadrul ALDE, și în cazul PSD și, în ceea ce mă privește, există o majoritate de 90% din electoratul PSD care m-ar susține”, a mai declarat Tăriceanu.

Întrebat dacă va merge oricum mai departe cu candidatura la prezidenţiale, dacă nu există o înţelegere cu PSD, Tăriceanu a spus: “ALDE, ca formaţiune de factură liberală, îşi propune să reprezinte un anumit electorat, lucru care pe mine mă obligă să îmi depun această candidatură pentru a reprezenta acest electorat, care are o viziune liberală asupra societăţii, a economiei”.