16.1 C
București
joi, 30 mai 2024 - 2:40
No menu items!

Câți bani plătește Liviu Dragnea pentru curățenia din minister

spot_img

Ștergerea prafului de pe mobilier și curățarea toaletelor au devenit o afacere de aproape 100.000 de euro pe an la Ministerul Dezvoltării

Dragnea_minister

Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice facturează lunar zeci de mii de euro pentru cheltuieli administrative. Ministrul Liviu Dragnea le oferă angajaților un confort sporit prin cheltuirea a mii de euro lunar pentru servicii de curățenie.

În primele două luni ale acestui an, curățarea pardoselii în Ministerul Dezvoltării, ștergerea prafului de pe mobilier și balustrade, dezinfectarea grupurilor sanitare sau curățarea mochetelor a costat aproximativ 16.000 de euro. Conform listei de plăți postate pe site-ul instituției Ministerului Dezvoltării, în ianuarie și februarie s-au decontat două facturi în valoare totală de 61.296 de lei. De asemenea, în luna ianuarie, Ministerul Dezvoltării a plătit încă o factură în valoare de circa 9.000 de lei, din fonduri externe nerambursabile pentru servicii de curățenie.

Cei aproximativ 800 de angajați din Ministerul Dezvoltării beneficiază și de servicii de monitorizare a presei și furnizare a fluxului de știri. Pentru revista presei și serviciile de monitorizare, s-au decontat, în luna ianuarie, patru facturi în valoare totală de aproximativ 41.000 de lei.

În luna februarie, Ministerul Dezvoltării a început să împartă banii publici pentru așezăminte culturale și săli de sport. Având la dispoziție peste 200 milioane de euro, în acest an, pentru așezăminte culturale, săli de sport, complexuri sportive, bazine de înot, patinoare artificiale, reabilitarea blocurilor situate în localităţi din zone defavorizate, săli de cinema și unități sanitare din mediul urban, oficialii Ministerului Dezvoltării au început să transfere, în luna februarie, banii către Compania Națională de Investiții. Primele sume au fost transferate în 23 februarie, 35 milioane de lei fiind alocate în bugetul CNI sub formă de subvenții pentru proiecte.

Ministerul Dezvoltării a decontat în a doua lună a anului și cheltuielile pentru chirie și întreținere a secretarilor de stat, Sirma Caraman și Sevil Shhaideh. Cheltuielile pentru chirie, decembrie 2014-ianuarie 2015 s-au ridicat la 7.500 de lei, iar întreținerea locuințelor de serviciu, în perioada octombrie-decembrie 2014 a costat, în total, circa 7.000 de lei. În luna februarie, s-au decontat cheltuieli pentru deplasări interne și externe în valoare de circa 17.000 de lei, bilete de avion în valoare de aproximativ 7.000 de lei, reparațiile auto au costat 8.600 de lei, serviciile de curierat au costat circa 4.000 de lei, 3.000 de lei pentru diurnă desplasări interne, 1.550 de lei-servicii spălare auto și puțin peste 600 de lei pentru produse de protocol.

Ștefan Etveș
Alexandru Maghiar