22.9 C
București
miercuri, 6 iulie 2022 - 9:24
No menu items!

Bulgaria renunță la certificatul verde în spaţiile publice

spot_img

Bulgaria va renunţa din 20 martie la obligativitatea prezentării certificatului verde pentru intrarea în restaurante, centre comerciale şi alte locuri publice, pe măsură ce infecţiile cu coronavirus se reduc, a anunțat prim-ministrul Kiril Petkov, conform Reuters.

Ţara balcanică de 7 milioane de locuitori a înregistrat o scădere a cazurilor de coronavirus în ultimele trei săptămâni.

Luni, Bulgaria a raportat 1.235 de noi infecţii zilnice, comparativ cu peste 12.000 de cazuri noi înregistrate pe 26 ianuarie.

”Am reuşit să trecem prin valul Omicron fără închideri masive de şcoli sau afaceri… Prognozele noastre arată că în jurul datei de 20 martie va fi posibil să încetăm toate restricţiile din ţară legate de Certificatul Verde”, a spus Petkov reporterilor.

Petkov a precizat că guvernul său va continua să îndemne bulgarii să se vaccineze şi a spus că certificatul va fi în continuare necesar pentru cei care doresc să călătorească în alte ţări ale Uniunii Europene.

Bulgaria va începe să reducă restricţiile din 24 februarie, când proprietarii de spaţii publice precum mall-uri, cinematografe, săli de sport şi baruri vor avea voie să acorde acces clienţilor care nu au certificat verde.

Începând cu 20 martie, dacă totul decurge conform planului, permisul de sănătate va fi folosit doar pentru a facilita călătoriile în străinătate, a spus inspectorul şef de sănătate al ţării, Angel Kunchev.

                                                                                                                  Adina Silav