19.1 C
București
marți, 16 aprilie 2024 - 6:44
No menu items!

Bulgaria: Patru morţi, pene de curent şi drumuri blocate din cauza ninsorilor. Ministrul de externe și-a anulat vizita la București

spot_img

cod galben ninsori

Patru persoane au murit din cauza frigului în Bulgaria, unde mii de abonaţi ai companiei CEZ au rămas fără electricitate miercuri, iar unele drumuri erau blocate.

Ministrul bulgar al afacerilor externe Kristian Vighenin, și-a anulat vizita la București din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, potrivit unui comunicat de presă trimis de Ministerul Afacerilor Externe de la Sofia.

Vighenin urma să participe la conferința părților interesate privind „Dezvoltarea durabilă a economiei albastre a Mării Negre. Intensificarea cooperării marine și maritime” organizată, joi, la București de Comisia Europeană și Ministerul român al Afacerilor Externe. La eveniment vor participa comisarul european pentru afaceri maritime și pescuit, Maria Damanaki, și ministrul român de externe, Titus Corlățean. Bulgaria va fi reprezentată la conferință de ambasadorul țării în România, Alexandăr Filipov, se mai spune în comunicat.

Un bărbat în vârstă de 76 de ani a murit după ce a rămas blocat în zăpadă, în satul Povet, în apropiere de frontiera bulgaro-turcă, scrie site-ul Novinite.com. Alţi trei bărbaţi au murit în urma unor „incidente legate de vreme” în sate din estul ţării, în ultimele două zile.

Ninsorile și viscolul continuă să creeze probleme, în special în nord-estul Bulgariei, provocând pene în alimentarea cu electricitate, miercuri, şi blocând unele drumuri.

În total, 4.446 de clienţi CEZ nu aveau electricitate, a anunţat compania, adăugând că unităţi speciale acţionau pentru reluarea alimentării în regiunea Kiustendil.

Porţiuni din drumul care asigură legătura între Dobrici şi Silistra erau închise, iar în zona Tărgovişte vizibilitatea era de 150-200 metri. De asemenea, Trecătoarea Şipka era închisă pentru vehiculele de peste zece tone. Portul Varna a fost închis temporar, din cauza rafalelor puternice de vânt.

C.A.